Selamat Tinggal Shout Box a.k.a Chat Box

April 16, 2018

As Salam and greetings to dear readers.

Selamat Tinggal Shout Box a.k.a Chat Box.

Today Mrs. A memutuskan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada shout box a.k.a Chat box Mrs. A. Actually dah lama Mrs. A nak ucapkan selamat tinggal drafnya pun dah lama tapi terasa sedikit bimbang kalau ada blogger yang hanya mahu menjerit di shout box.
Mrs. A
Selamat tinggal dear shout box semoga berjumpa lagi hew! hew! hew!
Terasa sayang pun ia juga cos ada-ada masa tertentu Mrs. A akan throwback semula shout box tu untuk menerjah sesiapa sahaja yang pernah menjerit di situ. Tetapi lately ini Mrs. A terasa geram apabila shout box tu jarang-jarang appear tak tahulah apa masalahnya. Mungkin juga masalah browser tapi shout box pula yang jadi mangsa ya! muahahhahaaaa....

Ha! lagi satu yang Mrs. A geram shout box tu telah menjadi mangsa spammer itu yang tambah menguatkan lagi semangat Mrs. A untuk mengucapkan selamat tinggal kepada shout box tu.

Lagipun shoutbox tu ada iframe di mana sedikit sebanyak akan memberatkan loading blog itu berdasarkan apa yang Mrs. A dapat review daripada segmen review blog tidak berapa lama dahulu. Walaupun ada cara-cara nak memperbetulkanya unfortunately Mrs. A ini sejenis yang fobia dengan code html muahahaaaaaa... so jalan mudah remove ajelah buat masa ini. Mana tahu esok lusa nak pasang balikkan..kan..kan...

Haish! mentang-mentanglah tengah geram dengan shout box habis semua ko tulis yang negatif aje Mrs. A ya!!! muahahhhaaaa.... Actually ada jer... kebaikkan shout box tu contoh seperti blogger yang jarang-jarang up-date blog [Mrs. A lettew!!] so bila reader datang takde entry baru tapi nak tinggalkan jejak mereka jeritlah dekat shout box tu kans... Tapi takpelah kalau betul-betul nak tinggal jejak tinggalkan ajelah kat mana-mana post tak kiralah lama ke baru.

Okay sekian Selamat Tinggal Shout Box a.k.a Chat Box.

You Might Also Like

12 comments

  1. Salam...Akak ada perasan juga beberapa blogger pon dah remove Chat Box tu...
    Mungkin ia memberatkan proses loading

    ReplyDelete
  2. boleh nyanyi lagu Auld Lang Syne ;-(

    ReplyDelete
  3. Ms awal2 blogging dlu ada chat box tp lps tu dh remove sbb kdg2 ada komen2 yg xsepatutnya

    ReplyDelete
  4. CR pun da removekan sbb byk sgt spam. huhu

    ReplyDelete
  5. wak x penah letak ponn shoutbox ghitewww

    ReplyDelete
  6. ha aa la. trkadang boleh melambatkan loading blog.. ada jga busyra tngok blogger lain komen ckp berat.

    ReplyDelete
  7. blog saya pun dah tak ada shout box
    hehehe

    ReplyDelete
  8. dulu pernah guna...

    sekarang dah lupakan sahaja..

    bagi sahaja komen..

    orang nak jejak ke atau tidak..

    no hal punya!

    ReplyDelete
  9. hai ain datang singgah sini dan follow awak. salam perkenalan :)
    sincerely , farahain zfa

    ReplyDelete
  10. hee~ awal2 dulu ade gak la kite masukkan kotak jerit ni.. tapi tak de sape nak jerit kat kite, kite buang la.. blog pun ringan..

    ReplyDelete
  11. takpe..kita shout kat ruangan komen ni jelah

    ReplyDelete

TOP COMENTERS