Perasmian Loji Rawatan Air (LRA) Sawah Raja Fasa II

March 09, 2018

As Salam and greetings to dear readers.

Perasmian Loji Rawatan Air Sawah Raja Fasa II.


Semalam 8 Mac 2018 Mrs. A kena bertugas di luar daerah. Hah! ke Ghombau kito ngeh! ngeh! ngeh! sempena Perasmian LRA Sawah Raja Fasa II. Pepagi lagi committee yang nak naik kenderaan office kena berkumpul di office seawal jam 7.30 pagi. Fuh! gigih tau Mrs. A pepagi dah keluar dari rumah. time Mrs. A thumb print tu tengok kat menda alah tu 7.37am ermmm... ok lettew kira 7.30 pagi la  tu kan....

Walaupun Mrs. A dan dua yang lain tu awal tapi disebabkan sorang lagi tak berapa nak awal so kesudahannya time we all gerak telah pun sedikit delayed cos kenalah tunggu yang lambat tu kesian pulak kat dia. Sabar yolah!. Mujurlah driver memahami kalau dia nak gerak jugak sharp on time hah! pepandailah yang lambat tu pergi sendiri kot. On the way tu phewww!! berdesup-desup WhatsApp masuk kat group mana committee pendaftaran ni sorang pun tak nampak batang hidung lagi termasuk ler... leadernya. Uikss!! yang dari Rembau pun tak sampai lagi apa kes!? Cenggitu yang dari Seremban selamat le sikit.

Tapi alhamdulillah we all selamat sampai takdelah lewat mana sajalah yang awal tu nak bikin panas.

Jom layanzzz... gambar.

LRA Sawah Raja
Time depa busy dengan PC. Committee pun busy juga wefie muahahhaaaa... 
Most of the seats penuh
Seketul gambar ni jer... dapat snap. Nak ajak wefie serammm....
Sewaktu perasmian Fasa I dulupun Mrs. A pergi juga tapi dah tak ingat la... lama dah. Bila cari kat blog takde pula blog postnya huhuuhu tak blogkan lettew! [padan muka ko Mrs. A takde memorinya].

Okay berbalik kepada cerita LRA Sawah Raja Fasa II ini. Loji ini berkapasiti 10 juta gelen sehari (mgd). Keperluan air bersih di Daerah Rembau cuma 4 mgd . So ada simpanan air lagi 6 juta gelen sehari. Bak kata YABDSU baki 6 juta gelen lagi tu dah boleh tampung hingga 30 tahun akan datang. In Sha Allah. Ha! 30 tahun akan datang uols!!! hebat tak? Ok sepp sikit #teamtokmat eh! tetiba muahhaaaaa....

Oklah nanti Mrs. A sambung lagi tungguuu....

You Might Also Like

12 comments

  1. WAH HEBAT SEKALI LOJI AIR MENAMPUNG AIR UTK PENGGUNA DLM JNGKA MASA LAMA INSYAA ALLHAH TIADA MASALHNY.

    ReplyDelete
  2. mantabs nech...thanks infonya sist. salam kenal n kunjungan from blogger surabaya.
    http://www.teampersebayasurabaya1927.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  4. kalau kawasan tu dibangunkn utk taman perumahan, maka logi ni nnt boleh tampung lg ke utk smpi 30 thn?

    ReplyDelete
  5. semoga negeri sembilan dijauhkan dari masalah air macam selangor.hehehe

    ReplyDelete
  6. Rugi la tak wefie dengan Tok Mat...

    ReplyDelete
  7. harap dgn ada loji ni boleh tampung bekalan air utk yg memerlukan

    ReplyDelete
  8. Kalau anak yg lambat tu habis dah kena marahkan MA hihihi..., nasiblah kawan!
    Senang hatilah org Nesmilan utk 30 tahun akan datang...tak takut tak mandilah hahaha...

    ReplyDelete

TOP COMENTERS