Farewell Lunch Di Hardwood Cafe

March 30, 2018

As Salam and greetings to dear readers.

Farewell Lunch Di Hardwood Cafe.

Yesterday Mrs. A dan LZ tidak keluar lunch bersama "gang lunch". Ha!! "yesterday lunch" Encik Bos nak belanja lunch sempena farewell seorang adik yang dah habis tempoh practical di department Mrs. A. Rasanya ini intern yang agak panjang tempoh practicalnya, biasa dalam 3 bulan aje tapi dia nih sampai 6 bulan. Bukanlah tak pernah ada yang sampai 6 bulan tapi dah lama takde tu yang terasa lamalah hai muahahhaahaaa....

Tempat farewell kali ini Encik Boss sendiri yang pilih kalau sebelum ini dia serahkan kepada we all tetapi kali ini tidak. Bertambah surprise di farewell kali ini ada Big Boss of the company. Oleh sebab Encik Boss yang pilih maka tempatnya pun ikutlah selera dia iaitu di Harwood Cafe.

Hardwood cafe ini terletak di belakang office Mrs. A hari-hari bekerja Mrs. A memang lalu pun depan Hardwood cafe ni. Kedudukan Hardwood Cafe ini agak terpencil hanya mereka yang dah biasa aje tahu di sini kekdahnya ada tempat makan yang ala-ala resort bali gitew.

Moh! lerr... kita layan gambar pula ya....

Hardwood Cafe
Menu lunch pun pilihan Encik Boss sendiri. Time we all sampai semuanya dah sedia terhidang
Hardwood Cafe
Mrs. A seat hujung sekali bertentangan dengan Big Boss so dapatlah snap seketul dua gambar curi muahahaaaaa
Hardwood cafe
Ayam kampung goreng
Harwood cafe
Pengat pisang dessert selepas lunch
Hardwood cafe
Kenyang perut suka hati
Menu lunch yang Encik Boss pilih adalah menu fofular kat Hardwood cafe tu iaitu kepala ikan jenahak masam asam pedas, udang sambal dan ayam goreng kampung. Sayur tak lain tak bukan kailan ikan masin hehehe... Kalau sesiapa nak makan authentic food Negeri Sembilan ha! ini adalah salah satu tempat yang uols wajib cuba.

Okay itu sahaja kisah Farewell Lunch Di Hardwood Cafe. Buat si intern cantik manis Mrs. A wish you success in all your future endeavors. 

Yesterday Mrs. A tak sempat nak snap gambar luar Hardwood Cafe, so Mrs. A share aje dari Mr. google.
[sumber]

[sumber]

You Might Also Like

12 comments

  1. OOoo... ini kat somban 2 tu kan? pernah dengar. tak pernah pegi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaah betul lettew kat Seremban 2 ni

      Delete
  2. lapar plak tgk ayam kampung tu...lama xmkn

    ReplyDelete
  3. bestnye...boss baik..intern pun ade farewell lunch

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah boss belanja, rezeki semalam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. office mate rupanya.dah agak..haha

      Delete
  5. SEDAP SEMUA HIDANGANNYA APALAGI MKN FREE MMG BEST

    ReplyDelete
  6. Tempatnya ok makanan nya boleh tahan kan. Nama jangan silap tersebut nanti pergi arah ke lain pula he he.

    ReplyDelete
  7. namapak ceria.

    makanan pun akan terasa sedapnya

    ReplyDelete
  8. bla tgk ayam kampung tu, rs nk pegi cari jg lunch nnt hahahaha

    ReplyDelete
  9. Seronoknya makan makann.... Teringat zama kerja dulu. Kejap kejap ada org belanja. Puas lah makan org belanja. Besar pulak ayam kampungnya tu MA...selalu ayam kampung kurus kurus kan....

    ReplyDelete
  10. makanan ala kampung, suasana pun ala kampung..

    ReplyDelete

TOP COMENTERS