Selamat Pengantin Baru Ahmad Sharil

August 29, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Selamat Pengantin Baru Ahmad Sharil.

Selamat pengantin baru to my dear cousin brother Ahmad Sharil dan pasangannya Eila Talib. Sharil ataupun panggilan mesranya Abang adalah anak sulung kepada arwah bapa saudara Mrs. A iaitu Pakcik Latif yang juga adik kepada emak Mrs. A.

Sudah tersurat arwah pakcik pergi dahulu tidak sempat untuk melihat anak sulungnya berkahwin. Al-Fatihah buat arwah. Baca [SINI]

Sekejap sangat masa berlalu masih ingat lagi time Sharil kecil-kecil dulu Mrs. A dan adik-beradik yang lain suka sangat kalau family dia datang ke rumah we all rajin aje mendukung dan melayan karenahnya. Suddenly 26 Ogos 2017 Abang dah! kahwin, dah! bergelar suami orang fuh! macam tak percaya jerrr...

Actually cousin Mrs. A yang Sharil ini dekat-dekat aje rumah mereka dengan cousin Mrs. A yang baru aje kahwin pada bulan Februari yang lalu. Ceritanya tu di [SINI]. Macam berlumba-lumba pula kan hiks!

Jom layan gambar.

selamat pengantin baru
Berarak menuju ke pengantin perempuan dengan paluan kompang
selamat pengantin baru
Haruslah berposing bersama pengantin sebelum berarak tu....
selamat pengantin baru
Emak Mrs. A sewaktu merenjis dan tepung tawar mempelai
selamat pengantin baru
Turn Pakcik Jeff pula merenjis dan tepung tawar mempelai

selamat pengantin baru
Apalah yang emak dan anak buah serta menantunya borakkan tu!?
selamat pengantin baru
Pakcik Jeff suami isteri dan sepupu-sepapat dari K.L
Sharil dan pasangannya Eila Talib tu takdelah duk jauh mana pun. Nun duduk kat Jelai tu juga cuma blok aje yang berlainan. Huk! aloh dekat bebenor, bagus lettew nanti balik raya tak perlu ler... nak susah payah memikirkan nak balik mana dulu ya pi mai pimai tang tu juga.....

Majlis akad nikah dah dilangsungkan sehari sebelum hari langsung tu iaitu pada hari Jumaat petang selepas asar dan malamnya pula telah diadakan malam berinai. Unfortunately time tu Mrs. A dan family tidak dapat hadir al-maklumlah jauh dan masing-masing masih terikat dengan urusan kerja hakiki masing-masing.

Namun begitu syukur alhamdulillah di hari langsung iaitu pada hari Sabtu 26082017 we all sekeluarga dapat hadir memenuhi undangan. Terlebih happy bila mana dapat berjumpa dengan sedara-mara sebelah emak Mrs. A/ arwah pakcik Latif yang turut sama memeriahkan majlis anak sedara mereka.

selamat pengantin baru
Gambar beramai-ramai bersama sedara-mara, sepupu-sepapat sebelah pengantin lelaki
selamat pengantin baru
One with the brides
selamat pengantin baru
Inilah dia emak pengantin lelaki
Buat Sharil, kakcik doakan semoga menjadi suami yang baik, bertanggungjawab, selamat menempuh alam perkahwinan, semoga tabah dan sabar dalam menghadapi apa jua cabaran yang mendatang dan yang paling penting sekali walaupun telah bergelar suami tetapi ibu tetap menjadi tanggungjawab awak yang paling utama. Ooopps!!! terpanjanglah pulok bebelan seorang kakak sepupu ha!!

Sudah! sudah! itu sahaja nak share kisah Selamat Pengantin Baru Ahmad Sharil semoga kekal bahagia hingga ke Jannah.


You Might Also Like

9 comments

  1. Salam pn A, haha..bole ke panggil camni?
    First tgk gmb pengantin llki tu ingatkan adik mrs A, upanya kazen yek, Ada iras betul dgn Mrs A, yelah dah Sepupu kan.
    Moga bahagia hgga ka jannah kedua pengantin suami isteri, aminnn

    ReplyDelete
  2. Wahh yang didukung2 dah jadi suami orang, Mrs A kekal awet mudaaa ni tak nampak punnn usia.

    ReplyDelete
  3. Mesti rasa touching sikit bila cousin kawen kannn Mrs. A sebab mereka rapat dengan kita masa kecil dulu... Rasa cepat masa berlalu..

    ReplyDelete
  4. SEmoga kekal bahagia selama2nya.

    ReplyDelete
  5. time wedding ni ler jadi family gathering kan :)

    ReplyDelete
  6. wahh meriahnyer., semoga berkekalan ., aminn

    ReplyDelete
  7. Aduhhh...terasa tua pulakkan kita ni bila tgk sepupu sepapat yg dulu kecik tp dah berkawin.

    Tengok org kawin teringin pulak nak honeymoon MA hihi...
    Moga jodoh pengantin kekal bahagia hingga ke syurga hendaknya.

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me