Tiga #thecat Bersama Anak-Anaknya

May 11, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Tiga #thecat Bersama Anak-Anaknya. Dah lama tak bercerita tentang kekucing Mrs. A yang banyak tu. Dah banyak kali cakap nak post cerita tentang Koko the mama cat yang kena Sporo tu tapi masih belum berjaya menyiapkan ceritanya muahhhahhaaa. Okay takpe ni nak up-date story kisah Tiga #thecat. Baru Mrs.A perasan cerita Tiga tak banyak ada sekali jer... itupun time dia lahir ceritanya tuh di SINI

Actually ini adalah badge kedua Tiga lahirkan kittens. Si Tiga ni kalau beranak memang banyak tau anak-anak dia maybe because badan dia yang panjang tu, that is why banyak ruang kot. First badge dulu anak-anak dia lahir enam ekor. Tapi second day jer dah mati seekor tinggal lima. 

Time dia beranak first badge memang trajis kejadiannya cos dia nih ibu yang makan anak. Mrs. A tak pastilah pulak dia makan anak dia tu setelah anak-anak dia 'termati' ataupun time hidup-hidup. Mrs. A tak pernah terserempak pun yang terserempak dia sedang makan anak dia tu adalah Along Time tu Tiga pilih port beranak dia dalam bilik Along to be exact bawah katil Along.

cat lover
Hi! sayalah Tiga
Setelah lebih kurang setengah tahun berlalu anak Tiga first badge yang tinggal hanyalah dia nih! yang lain-lain mati.
thecat
My name is Kelabu Ketetel. Ibu yang tambah Ketetel tu sebab katanya saya suka lelari ketetel,
 tapi saya redho jer...
Adik-beradik Kelabu Ketetel tu ada yang mati dah besar ada jugak yang hilang dari radar. Itulah history kekucing di rumah Mrs. A selalu aje hilang dari radar. Walaupun dah usaha cari tapi tak jugak berjumpa.

Back to cerita Tiga #thecat bersama anak-anaknya setelah melahirkan first badge pada 30 September 2016 iaitu date of birth si Kelabu Ketetel tu. Maka pada 03 Mac 2017 pula Tiga melahirkan second badge kittens yang sama jumlahnya dengan yang first badge iaitu sebanyak enam ekor. [haish! nasib ko lah Mrs. A nape ko lambat sangat nak pi spaying kan dah termengandung].

Kali ini Tiga pilih bilik Mrs. A untuk melahirkan anak-anaknya to be exact cupboard Mrs. A tempat Marble #thecat melahirkan dulu. Ceritanya tuh di SINI.

Gambar petang semalam.

thecat
Eh! kenapa ada sekor terlebih besar kat situ
thecat
Kelabu Ketetel rupanya join adik-adik dia menyusu
thecat
Actually Kelabu Ketetel tu tak menyusu pun dia cuma tumpang bermanja jer..
Kittens Tiga yang second badge ini pun dah tinggal empat ekor aje dua lagi dah mati. Memula Bobo yang ala-ala persian cat tu mati kemudian Bone-bone pulak mereka mati sakit. 

Gambar Bobo ada Mrs. A kongsikan di FB Puan A Punya Belog dan gambar Bone-bone pulak ada di Instagram @kamikucingkg sudi-sudikanlah follow insta dan add friend FB Puan A Punya Belog ya readers. Amvoi!!! sempat iklan pulak Mrs. A ngeh! ngeh! ngeh!

Okay itu sahaja kisah kekucing Mrs. A Tiga #thecat Bersama Anak-Anaknya untuk kali ini next time Mrs. A cerita lagi.

You Might Also Like

9 comments

  1. Wah, ramainya kucing2 MRS.A
    Kat rumah WP pun ramai kucing, pn is3 yang bela.
    Kebanyakannya dah kena spay.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Tiga lepas ni nak kena spay jugak.

      Delete
  2. COMELNYA ANAK2 KUCING MRSA..BANYAK PULA MURAH REZEKI

    ReplyDelete
  3. alololo comelnye.. makin bertambah anak buah Mrs A..

    ReplyDelete
  4. tapi bukan senang kan nak bela kucing ginihh., ;p
    hebatt

    ReplyDelete
  5. Uncle pon pakai Dynamo jugak...

    Eh? ke situ pulak.... hahaha

    ReplyDelete
  6. comelll . yang besar pon kacau adik2 menyusu hehehe

    ReplyDelete
  7. wahhhh best nyer kaler mcm2...

    ReplyDelete
  8. Kalau bela kucing murah rezeki tau

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me