Bercuti Ke Langkawi : Homestay

December 28, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Pada awal bulan hari itu iaitu 9 hingga 12 Disember Mrs. A sekeluarga dengan izinNYA telah berpeluang bercuti ke Langkawi. Tak tahu bilalah dapat up entry becuti ke Langkawi tu huhuuhhu... In Sha Allah nanti adalah tu. Tapi entry ini Mrs. A nak share homestay yang Mrs. A sekeluarga stay tu.

Meh! sini layan gegambar homestay tu

Perdana Beach Private Residence
Sepanjang 4 hari tu Mrs. A & family stay kat sinilah Perdana Beach (Private Residence)
Perdana Beach Private residence
Balkoni yang menghadap swimming pool
Swimming pool for adult. Pagi-pagi takde orang swimming pun
Hall yang cosy. Time ini Adik tengah tengok final apa ntah time tu dah lupa
Meja makan tapi apsal penuh dengan phone ngeh!ngeh!ngeh!
Kitchen yang complete dengan utensil yang banyak. Nak memasak boleh sangat
Coffee/ tea set pun ada
Homestay ini ada dua bilik tidur. Sesuai sangat untuk Mrs. A sekeluarga. Kedua-dua bilik ada bilik air sendiri.

Sepatutnya kids tidur kat sini tapi Along jer.. yang setia  from day 1 hingga balik.
Bathroom untuk bilik utama ada bath tub. Lorrr... nampak pulak si photographernya
Hurm... unfortunately bilik yang Mrs. A tidur tiada gambar la pulak. Actually dah snap tapi gelap Kemudian Mrs. A delete then terlupa pulak nak snap lagi sekali. Cuma tinggal gambar bathroomnya sahaja.

Bathroom ini 2 pintunya dari bilik boleh dari kitchen boleh.
Bagi Mrs. A sepanjang 4 hari tinggal di homestay ini memang puashati sangat. Semua kemudahan ada seperti Air-conditioning, Astro, Narita pun ada banyak itu pasal yang Adik tidur depan TV aje tu dengan babahnya, towel pun sedia ada lebih dari cukup. Paling best ada washing machine. Lepas mandi laut terus basuh baju-baju basah. Selesa sangat macam tinggal kat rumah sendiri. 

Okay itu sahaja nak cerita kisah homestay, Bercuti Ke Langkawi : Homestay

Nama tempat ini: Perdana Beach Private Residence, Kuala Melaka, 
Mukim Padang Matsirat, Langkawi

Contact Person : Kak Sue 010-3066244


You Might Also Like

10 comments

  1. wah... sgt selesa sis homestaynya... berapa RM, 1 hari sis?

    ReplyDelete
  2. ooo ingatkan td booking kt website...cantik laaa... insya allah kalu ke langkawi lg boleh stay kat sini

    ReplyDelete
  3. PATUTLAH LAMA XJUMPA RUPANYA BERCUTI KE LANGKAWI YA MRSA

    ReplyDelete
  4. Boleh tahan jugak kalau tengok melalui gambar tu. It's ok for me tempat tu kalau sorang2 bercuti di langkawi.

    Saya dah salin no ni; Kak Sue 010-3066244. Manalah tau tiba2 saya boring, boleh call dia for booking. But not so soon. Thanks q Mrs A.

    ReplyDelete
  5. Reen suka tidur kat hotel.. Hurmmm lupa dan namanya. Sandy Beach kot. Malam tahun baru kat situ best sangat. Happening.. In Sya Allah ada masa nanti reen up entry tentang hotel comel ni..

    ReplyDelete
  6. Tengok dari gambar pun dah dapat agak selesa. hihi

    ReplyDelete
  7. seronok bercuti kalau homestay tu dah rasa macam rumah sendiri..lengkap..huhu

    ReplyDelete
  8. waa.. bestnya !! kemas jek.. nanti boleh try kalau g sana.. hee~

    ReplyDelete
  9. nampak selesa, view trus nampk pool..nice place to stay

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me