In Loving Memory of Lilo

September 29, 2015

Entry sedih sangat buat diri Mrs. A in loving memory of Lilo. Sambil taip ni pun sobs..sobs..sobs... air mata kuar sendiri. Semalam petang time balik kerja Lilo sambut Mrs. A Koko pun ada jugak. Kemudian terus ke dapur Mrs. A pun bagilah depa makan as usual. Tak perlu rebut-rebut lagi coz tempat makan dah ada dua baru jer.. beli tapi sekejap aje Lilo guna rupanya. 

Lilo pun nak selfie gak

 Lilo & Koko ketika pertama kali menjejak kaki di rumah Mrs. A

Lilo & Koko time kecil lagi 

Lilo suka tidur atas katil kekadang Koko joint sama

Lilo tinggal kenangan

Unfortunately senja semalam sewaktu Mrs. A tengah memasak tetiba Aryssa menangis, Mrs. A pun tanya kenapa ni?? Lilo ibu...hah! kenapa dengan Lilo? dia dah mati kena langgar... terus Mrs. A pun sama nangis. Mrs. A tak tengok pun Lilo tak naklah takut sedih sangat kok pitam la pulok!

Lilo mati depan rumah jer.. belakang kereta Mrs. A, yang jumpa Lilo tu Mr. A senja tu time dia balik katanya pada Aryssa Lilo dah mati ni kena langgar kot telinga, mulut Lilo berdarah pastu terbaring kaku. Badan Lilo elok jer... sempurna takde hancur pun itulah mungkin kecederaan dalaman itu sebab yang mulut dan telinga dia berdarah. Kemudian Mr. A pun tanam Lilo kat kawasan lapang depan rumah.

Lilo pergi buat selama-lamanya pada 28 September 2015. Siapa yang langgar dan macam mana Lilo dilanggar tidaklah Mrs. A ketahui. We will always love you Lilo.

Allah knows best. Syukur alhamdulillah masih ada Koko.

You Might Also Like

6 comments

  1. dulu kucing saya nati pon saya meraung nangis. sedih wooo.. T_T

    ReplyDelete
  2. Tau lah macam mana perasaan tuan punya kucing kesayangan kann..
    Memang sedih kan Mrs A sebab dah dianggap binatang tu part of your family..
    Sabarlah, harap ada hikmah di sebalik kejadian..

    ReplyDelete
  3. sama la macam kucing saya sebelum ni..mati kena langgar.selalu main dalam pagar je.hari tu boleh dia pi main kat luar kat jalan nun..sedih betull.kalau hari2 main kat jalan mugkin dia tau nak agak kerata lalu lalang..

    ReplyDelete
  4. Allahu Akbar, kak ana faham sangat MRS A, inilah yang kak ana rasa masa Jingga mati dahulu, berbekas sampai hari ni, tabah ye,Allah pinjamkan mereka seketika buat kita .

    ReplyDelete
  5. Pernah dpt situation cenggini...mmg sedih

    ReplyDelete
  6. SAya pun sama nama Abu diberi, ayah telefonn time saya makan kat luar khabar berita pemergian Abu. Nak nangis depan kawan, hilang selera makan.

    ReplyDelete